Известие

Collapse
No announcement yet.

Общи приказки 166

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Нема се бъзикате с пръднята, на мен ми се струва, че на газ бегаше повече, от колкото на бензин, бил той и от скъпия...

Comment

• Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
      Май е време за ставане от сън. Аз на газ и без 4 свещи..... а ти в облаци прах
      Ето, не ме разбра- по малка дистанция означава , че ще им дръпна по- бързо

---------- Post added at 14:58 ---------- Previous post was at 14:56 ----------

Първоначално публикувано от endeavour Покажи съобщение
      Интересно, и при мене е така - тъкмо някой се засили да ме настигне, смачкам газта и ... от пушека му се насълзяват очите (особено ако съм с шелска нафта)
      Значи след теб майна, бършат сажди и сълзи
      Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Както пише в описанието, мигането на жълтата означава неизправност в работата на червената индикация. Ако имаш под ръка способ за да чистиш евентуална грешка, си направи следния експеримент:
        Симулирай сигурна неизправност в системата, като за целта откачиш някоя от веригите на патроните. Тогава трябва червената да светне постоянно и да се запише съответната грешка. Ако това не се случи, означава че жълтата мига заради това а не заради датчика на седалката.

---------- Post added at 10:49 ---------- Previous post was at 10:46 ----------

Правил ли си и диагностика и ако да, каква грешка записва?
        Я виж пък какво открих в книжката малко по-надолу. Излиза, че ако мига само предупреждава, че е активиран еърбег-а. Ако мига 4 секунди тогава има проблем с червената лампа. Сега остава да вадя хронометъра и да засичам колко секунди мига......
        Attached Files
        Alfa Romeo 166 2.0 V6Turbo
        Opel Astra J
        ex:
        Alfa Romeo 164 2.5TD
        Alfa Romeo 166 2.0 Т.S. CF3 LPG
        Alfa Romeo 164 2.0T.S.

Comment

• Първоначално публикувано от Boby Покажи съобщение
          Я виж пък какво открих в книжката малко по-надолу. Излиза, че ако мига само предупреждава, че е активиран еърбег-а. Ако мига 4 секунди тогава има проблем с червената лампа. Сега остава да вадя хронометъра и да засичам колко секунди мига......
          Точно така прави и при мен. След като мине първоначалният чек, тази индикация мига около 2 секунди и след това гасне. Без значение дали има някой на пасажерското място.

159 1.8 MPI
          166 2.0 TS (ex)

Comment

Точно така прави и при мен. След като мине първоначалният чек, тази индикация мига около 2 секунди и след това гасне. Без значение дали има някой на пасажерското място.
            А ако седне човек пак ли мига индикацията?
            Opel Astra J
            ex:
            Alfa Romeo 164 2.5TD
            Alfa Romeo 164 2.0T.S.

Comment

• Първоначално публикувано от Boby Покажи съобщение
              А ако седне човек пак ли мига индикацията?
              Не. Ако работи двигателят или е на контакт и чекът е минал, в момента на сядане или ставане не мига.

159 1.8 MPI
              166 2.0 TS (ex)

Comment

• При мен това мига, когато на седалката до мен сяда или става някой. Даже веднъж си возих лаптопа до мен, и по завоите като се хлъзне на някъде, индикацията веднага светва.

Comment

• Първоначално публикувано от Doomguy Покажи съобщение
                  При мен това мига, когато на седалката до мен сяда или става някой. Даже веднъж си возих лаптопа до мен, и по завоите като се хлъзне на някъде, индикацията веднага светва.
                  При първа възможност ще проверя това, дали датчикът в седалката реално работи. Може някой преди мен да го е елиминирал.

159 1.8 MPI
                  166 2.0 TS (ex)

Comment

• Първоначално публикувано от Doomguy Покажи съобщение
                    При мен това мига, когато на седалката до мен сяда или става някой. Даже веднъж си возих лаптопа до мен, и по завоите като се хлъзне на някъде, индикацията веднага светва.
                    И при мен по дупките мига пак ако има нещо по-тежко на седалката. Снощи засичах колко време мига лампата и всеки път мигаше по 6 секунди което според книжката не би трябвало да означава проблем с индикацията на червената лампа.

Doomguy коя година ти е колата?

ecotronic а твоята коя година е?
                    Last edited by Boby; d.m.y г., 12:22.
                    Opel Astra J
                    ex:
                    Alfa Romeo 164 2.5TD
                    Alfa Romeo 164 2.0T.S.

Comment

• 98-ма септември.

Comment

• И моята е 98-ма - септември

159 1.8 MPI
                        166 2.0 TS (ex)

Comment

• Моите симптоми са същите както при Боби. Досега 2 пъти чистих таз грешка и след около месец каране пак светка червената лампа. На диагностика излиза грешка точно в тоя датчик на седалката. Като чета темата започнах сериозно да се замислям относно сигурността на колата и по бързото разрешаване на проблема.
                          Alfa Romeo 166 2.4 JTD '99

Comment

• Първоначално публикувано от to_lose_HEART Покажи съобщение
                            Моите симптоми са същите както при Боби. Досега 2 пъти чистих таз грешка и след около месец каране пак светка червената лампа. На диагностика излиза грешка точно в тоя датчик на седалката. Като чета темата започнах сериозно да се замислям относно сигурността на колата и по бързото разрешаване на проблема.
                            Този датчик е замислен с цел ако не дай си Боже, възникне ситуация в която да се отварят ербези, да не се отваря пасажерският, ако няма човек на седалката, за да се намалят разходите по ремонта.
                            Така че ако тръгне да се бъзика датчикът, по-добре е да се премахне, като се симулира седнал човек отколкото да не се знае, дали ербегът ще се отвори при необходимост.

159 1.8 MPI
                            166 2.0 TS (ex)

Comment

• Аз пък си мислех да не би да има разлика в централите според годините на колите и от там да има разлика в миганията на жълтата лампа, но щом 2 от колите са 98 а моята е 2000г би трябвало да са с еднакви централи.
                              Opel Astra J
                              ex:
                              Alfa Romeo 164 2.5TD
                              Alfa Romeo 164 2.0T.S.

Comment

• Проблема ви не е в датчика,а в куплунзите под седалката/проблем на всички Алфи/,ако искате да си решите проблемите завинаги,режете жиците,махате куплунга и запоявате жиците
                                Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                                Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                                Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Working...
                                X