Нема се бъзикате с пръднята, на мен ми се струва, че на газ бегаше повече, от колкото на бензин, бил той и от скъпия...
Известие
Collapse
No announcement yet.
Общи приказки 166
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщениеМай е време за ставане от сън. Аз на газ и без 4 свещи..... а ти в облаци прах
---------- Post added at 14:58 ---------- Previous post was at 14:56 ----------
Първоначално публикувано от endeavour Покажи съобщениеИнтересно, и при мене е така - тъкмо някой се засили да ме настигне, смачкам газта и ... от пушека му се насълзяват очите (особено ако съм с шелска нафта)Не всички, които се скитат, са изгубени.
Comment
-
Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщениеКакто пише в описанието, мигането на жълтата означава неизправност в работата на червената индикация. Ако имаш под ръка способ за да чистиш евентуална грешка, си направи следния експеримент:
Симулирай сигурна неизправност в системата, като за целта откачиш някоя от веригите на патроните. Тогава трябва червената да светне постоянно и да се запише съответната грешка. Ако това не се случи, означава че жълтата мига заради това а не заради датчика на седалката.
---------- Post added at 10:49 ---------- Previous post was at 10:46 ----------
Правил ли си и диагностика и ако да, каква грешка записва?Излиза, че ако мига само предупреждава, че е активиран еърбег-а. Ако мига 4 секунди тогава има проблем с червената лампа. Сега остава да вадя хронометъра и да засичам колко секунди мига......
Alfa Romeo 166 2.0 V6Turbo
Opel Astra J
ex:
Alfa Romeo 164 2.5TD
Alfa Romeo 166 2.0 Т.S. CF3 LPG
Alfa Romeo 164 2.0T.S.
Comment
-
Първоначално публикувано от Boby Покажи съобщениеЯ виж пък какво открих в книжката малко по-надолу.Излиза, че ако мига само предупреждава, че е активиран еърбег-а. Ако мига 4 секунди тогава има проблем с червената лампа. Сега остава да вадя хронометъра и да засичам колко секунди мига......
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщениеТочно така прави и при мен. След като мине първоначалният чек, тази индикация мига около 2 секунди и след това гасне. Без значение дали има някой на пасажерското място.Alfa Romeo 166 2.0 V6Turbo
Opel Astra J
ex:
Alfa Romeo 164 2.5TD
Alfa Romeo 164 2.0T.S.
Comment
-
Първоначално публикувано от Boby Покажи съобщениеА ако седне човек пак ли мига индикацията?
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Първоначално публикувано от Doomguy Покажи съобщениеПри мен това мига, когато на седалката до мен сяда или става някой. Даже веднъж си возих лаптопа до мен, и по завоите като се хлъзне на някъде, индикацията веднага светва.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Първоначално публикувано от Doomguy Покажи съобщениеПри мен това мига, когато на седалката до мен сяда или става някой. Даже веднъж си возих лаптопа до мен, и по завоите като се хлъзне на някъде, индикацията веднага светва.
Doomguy коя година ти е колата?
ecotronic а твоята коя година е?Last edited by Boby; d.m.y г., 12:22.Alfa Romeo 166 2.0 V6Turbo
Opel Astra J
ex:
Alfa Romeo 164 2.5TD
Alfa Romeo 164 2.0T.S.
Comment
-
Моите симптоми са същите както при Боби. Досега 2 пъти чистих таз грешка и след около месец каране пак светка червената лампа. На диагностика излиза грешка точно в тоя датчик на седалката. Като чета темата започнах сериозно да се замислям относно сигурността на колата и по бързото разрешаване на проблема.Alfa Romeo 166 2.4 JTD '99
Comment
-
Първоначално публикувано от to_lose_HEART Покажи съобщениеМоите симптоми са същите както при Боби. Досега 2 пъти чистих таз грешка и след около месец каране пак светка червената лампа. На диагностика излиза грешка точно в тоя датчик на седалката. Като чета темата започнах сериозно да се замислям относно сигурността на колата и по бързото разрешаване на проблема.
Така че ако тръгне да се бъзика датчикът, по-добре е да се премахне, като се симулира седнал човек отколкото да не се знае, дали ербегът ще се отвори при необходимост.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Аз пък си мислех да не би да има разлика в централите според годините на колите и от там да има разлика в миганията на жълтата лампа, но щом 2 от колите са 98 а моята е 2000г би трябвало да са с еднакви централи.Alfa Romeo 166 2.0 V6Turbo
Opel Astra J
ex:
Alfa Romeo 164 2.5TD
Alfa Romeo 164 2.0T.S.
Comment
-
Проблема ви не е в датчика,а в куплунзите под седалката/проблем на всички Алфи/,ако искате да си решите проблемите завинаги,режете жиците,махате куплунга и запоявате жицитеFiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
Piaggio Liberty 05" 50cc 2T
Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex
Comment
Comment